“Clar de lluna” Beethoven amb Papadakis i Cizeron

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp

Continguts

Papadakis i Cizeron senzillament excepcionals

La primera entrada que Musikhana va publicar en el seu blog “Música clàssica i patinatge: bravo per Papadakis i Cizeron”  va estar dedicada als patinadors Gabriella Papadakis  i Guillaume Cizeron. Aleshores vam comentar la seva  interpretació genial de l’Adagio del Concert per a piano i orquestra núm.  23 de Mozart en el marc del Campionat del món celebrat el 2015 a Xangai.

Ara tornem a parlar dels mateixos patinadors. Ens ho posen molt fàcil. Qualsevol excusa és vàlida per deixar-se enamorar per aquesta parella de patinadors. El pretext és ara que durant aquest 2017 han presentat una nova coreografia basada en música clàssica. En concret, la Sonata para piano 14 “Clar de lluna” de Beethoven.

Aquesta parella de patinadors ha tornat a ser protagonista de totes les grans cites internacionals de patinatge artístic sobre gel en modalitat de dansa. Aquest mes de novembre 2017 han trencat per  partida doble la fita dels 200 punts que semblava del tot infranquejable. Les següents:

  • 4 de novembre 2017 a la Copa de Xina: 200,43 punts
  • 18 de novembre als Internacionals de França: 201,98 punts

Sense més dilació veiem la seva recent actuació amb música de Beethoven (sonata 14 per piano “Clar de lluna”), als Internacionals de França:

Cizeron i Papadakis 2018. Dos patinadors en plena actuació i demostrant que Música clàssica i patinatge poden donar un gran resultat

Veient-los en acció, no estranya gens que hagin obtingut un  palmarès extraordinari. Han sigut dues vegades campions del món (2015, 2016), medalla de plata en el campionat del món del 2017, campions d’Europa tres vegades, medalla de plata a la final del Grand Prix del 2016, nombroses vegades campions de França…

Veure’ls patinar és un espectacle únic. La compenetració que es tenen i la identificació amb la música  són úniques.

Són una parella elegant. Els seus moviments flueixen amb una suavitat i un ritme perfecte. Diuen que la perfecció no existeix, però en el cas de Cizeron i Papadakis, un dubta de la validesa d’aquesta afirmació.

Tanquem l’entrada recordant la sublim actuació de Papadakis-Cizeron al Campionat del Món celebrat a Xangai el 2015. La música escollida és el Concert per a piano i orquestra núm. 23 de  Mozart:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et poden interessar: